​Cikorievej 76, 5220 Odense SØ

E-mail: allan@strong4life.dk​ - ole@strong4life.dk​​​​

Claus Winther – fra rygsvag til strongman

For lidt over 1 år og 3 måneder siden begyndte jeg at hjælpe Claus Tjelum Winther med hans træning. Claus havde besluttet sigf for, at nu skulle der gøres noget ved hans alt for svage krop. Overarmene var blevet tyndere og mave smule tykkere hen over de seneste år.

Det var især hans dårlige ryg der havde afholdt ham fra at være sådan rigtig fysisk aktiv.​

For de af jer der har prøvet og have ondt i ryggen, så er du fuldt ud klar over, hvor hæmmende det kan være for din bevægelighed, i og med helt almindelige dagligdags bevægelser involverer brug af ryggen i et eller andet omfang.

Det gjorde sig også gældende for Claus, og han var nærmest angst for at skulle lave øvelser hvor rygmusklerne skulle bruges aktivt.

Det skal siges at Claus langt fra er noget særtilfælde, og flere af vores medlemmer er ofte mere eller mindre “bevægelseshæmmede” pga. smerter når de starter hos os.

Så min fornemste opgave var stille og roligt at genskabe Claus’ normale bevægelighed, styrke hans krop og ganske forsigtigt få ham til at belaste ryggen. Sidstnævnte handlede i høj grad om at afkode angsten for smerte ved at belaste ryggen, og gennem træningen finde ud af, at der ikke skete noget med ryggen og at der ikke opstod smerte når ryggen blev belastet (på den rigtige måde).

Efter nogle ugers træning introducerede jeg dødløft for Claus, idet jeg mener at dødløftet er en af de bedste rygøvelser der findes. Dødløftet træner stort set alle ryggens muskler, og så lærer dødløftet dig at kunne bøje i hoften og løfte med benene, frem for at løfte med ryggen.

Vi startede (naturligvis) ud med “morfar-udgaven” hvor lette vægtskiver var placeret oppe på et par kasser. Herfra var der langsom progression i form af stigende vægt og brug af kasser af lavere og lavere højde.


Og forleden dag – cirka 15 måneder senere – nåede Claus en kæmpe milepæl. CLAUS DØDLØFTEDE 100 KILO!

Ikke at det var det som var målet med Claus’ træning. Det viser bare sort på hvidt den enorme fremgang Claus har haft.


For endnu vigtigere er det, at Claus i dag tør belaste sin ryg, og han tør bevæge sig langt mere frit uden at frygte for smerter. Dertil kommer at hans kropsholdning i dag er meget bedre, og tidligere gener omkring bevægelighed i skulder og nakke er pist væk. Selvværdet er forbedret (jo, der er sammenhæng mellem fysikken og psyken), og han er i dag en gladere og ikke mindst meget stærkere mand end han var da han søsatte sit projekt.
Claus er et rigtig godt eksempel på et typisk medlem. En af vores vigtigste opgaver er nemlig at hjælpe helt almindelige mennesker til at blive en fysisk stærkere og mere bevægelig udgave en den person de er i dag.


Det gør din hverdag lettere, og det højner livskvaliteten! Vi kalder det STRONG4LIFE!

Med armen på ryggen
Morten Hald Madsen fra Mammas Pizzeria var overbevist om, at hverken træning eller erhvervsnetværk var noget for ham. Så da Thomas Visti efter længere tids insisterende lokken - og med armen helt omme på ryggen endelig fik ham med i Strong4Life var Morten sikker på, at det kun var for kort bemærkning. Han tog faktisk kun med, så han kunne lukke munden på Thomas. Han havde aldrig trænet og havde bestemt heller ikke tænkt sig at begynde...
Læs mere
Stine blev venner med sin krop
​I flere år forhindrede skader og småskavanker Stine Skaarup i at lave den træning, som tidligere var en stor del af hendes hverdag. Men nu er det endelig lykkes hende at få vende skuden. Efter et lille års tid i STRONG4LIFE er kroppen nu så stærk, at den igen er blevet en medspiller, som hun tør tro på.
Læs mere
3 gode grunde til hvorfor du som løber skal forbedre din løbeteknik og træne styrketræning
En personlig og veltilrettelagt løbetræningsplan er essentielt, hvis du gerne vil have mest muligt ud af din løbetræning og nå de løbemål, som du sætter dig. For at minimere risikoen for skader, og for at du på “race-day” løber så hurtigt som muligt, skal både løbemængden og træningsintensiteten doseres så den passer til dig, dit udgangspunkt og dit løbemål.
Læs mere
​Sveddryppende ledermøder
Hos House of Code er kaffen skiftet ud med vand og mødelokalet med træningssalen i STRONG4LIFE, når der hver onsdag afholdes ledermøde. Sundhed er et kardinalpunkt hos virksomhedens fire partnere, og derfor går de naturligvis selv forrest. Og så har de også fundet ud af, at det er en særdeles effektiv måde at holde møder på.
Læs mere
Frygt ikke frygten...
Er måske den vigtigste lektie, som Sebastian har fået med hjem fra Malta, hvor han sammen med STRONG4LIFE var på fridyknings- og netværkstur i slutningen af september. Hvis du husker forårets artikel med Sebastian Rasmussen, mindes du måske, at det var lidt af en udfordring, han havde indladt sig på - eller rettere flere - for han var hverken vild med at flyve eller at svømme i havet, og at trække vejret ordentlig kæmpede han også med. Jeg kan også godt afsløre, at det var en pænt nervøs Sebastian, at jeg mødte i lufthavnen i Billund.
Læs mere
I stedet for at udskifte konen - kastede Bjarne sig over en Ironman
Det var nu ikke fordi, at Bjarne på nogen måde var træt af konen, men som så mange andre mænd i 50 års alderen trængte han til at der skulle ske noget nyt.
Læs mere
Styrketræning har gjort Elsebeth 10 år yngre
”jeg føler mig 10 år yngre!” udbrød Elsebeth efter dagens styrketræning. Elsebeth har om nogen mærket på kroppen hvad styrketræning kan bidrage med af positive sundhedseffekter.
Læs mere
Styrketræn dig til en bedre løbepræstation
Når talen falder på styrketræning for løbere, så er det ofte fokuseret på coretræning, og hvorfor en stærk core er vigtig, når du løber. Der er ingen tvivl om, at det er godt at være stærk i coremusklerne, men det er mindst lige så vigtigt - hvis ikke vigtigere - med stor styrke i benene, hvis du gerne vil løbe hurtigere.
Læs mere
Er styrketræning nok?
Sundhedseffekterne af at dyrke motion er ikke til at komme uden om. Vi lever længere og har det generelt bare bedre, når vi er aktive. Det er alt sammen veldokumenteret. Men hvad med styrketræning? ​Lever vi også længere, hvis vi kun dyrker styrketræning? Hvad med konditionen og hjertesundhed? Og hvad med vægttab?
Læs mere
I STRONG4LIFE tager medlemmerne det tunge slæb…
Og de gør det med glæde, viser en nylig gennemført tilfredshedsundersøgelse - den vender vi tilbage til. Først lige en status på, hvordan det er gået, siden de første kettlebells blev svunget for 3 år siden. I årenes løb er der blevet flyttet rigtig mange kilo i centret. “Hvor mange kilo tør jeg slet ikke gætte på”, siger Ole, “men det er rigtig mange, for vores medlemmer er nemlig superstærke - og det har vores koncept heldigvis også vist sig at være.”
Læs mere
​Vi vil gerne leve, til vi bliver 120…
Var det spontane svar, da jeg spurgte Jacob og Alexander, hvad der morgen efter morgen, får dem til at starte arbejdsdagen med en tur forbi STRONG4LIFE. ​Den overordnede sundhed og et større overskud i hverdagen er drivkraften for deres træning, men det er dog kun den halve sandhed. For siden de startede i STRONG4LIFE har målene udviklet sig en smule, således at de begge nu arbejder på at tage på - muskler naturligvis. Og det kan til tider spænde ben for det oprindelige mål, for lige nu betyder det nul konditionstræning. “Vi skal bare slappe af på sofaen og spise en masse kalorier”, griner Jacob.
Læs mere
Lær at løbe med Pose Method
Vil du forbedre dine løbepræstationer eller minimere risikoen for løbeskader, så er en god løbeteknik en vigtig ingrediens. Den måde, du løber på, er ikke en medfødt stil, og du kan sagtens arbejde målrettet på at optimere teknikken.
Læs mere
Fridykning på Malta - et kinderæg med udfordringer
For Sebastian Rasmussen har nemlig hele tre udfordringer, som han vil tage kampen op med, når han sammen med en lille gruppe STRONG-business-medlemmer drager til Malta for at deltage i en spændende weekend i fridykningens tegn. Han var da heller ikke et sekund i tvivl, da STRONG4LIFE annoncerede turen - den tur måtte han med på.
Læs mere
En genvej til en bedre og hurtigere løbeoplevelse
​De fleste, der løber en tur, gør det ofte uden at tænke ret meget over, hvordan det er de løber. Løb er selvlært, siden barndommen har vi gjort det som en naturlig del af vores bevægelsesudvikling. Derfor er det heller ikke noget at sige til, at mange ikke betragter løb, som noget vi skal arbejde med teknisk. Mange tænker, at du løber som du nu en gang løber, hvis du en dag beslutter dig for at træne dig op til en halvmaraton eller maraton, så handler træningen om den rigtige opbygning af mængde og intensitet og ikke om at blive en teknisk bedre løber.
Læs mere

Kontakt os

Cikorievej 76,

5220 Odense SØ

CVR: 37626392

Allan: allan@strong4life.dk​ / 28 93 97 80

Kristian: kristian@strong4life.dk / 29 24 76 60

Ole: ole@strong4life.dk​​​ / 51 94 24 06

Åbningstider

​​Hverdage:

Mandag - fredag

06:00 - 24:00

Weekender:

Lørdag - søndag
06:00 - 24:00

Sociale medier

facebook2  instagram  linked-in-square-button

Følg os på Facebook og få de seneste nyheder om aktiviteter og begivenheder i centeret.​

Vi opdaterer løbende vores Facebookside, så klik på "Synes godt om" - så er du klar!​

5.0 stjerner på Facebook

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret med vores seneste nyheder, blogindlæg og STRONG4life-aktiviteter