​Cikorievej 76, 5220 Odense SØ

E-mail: allan@strong4life.dk​ - ole@strong4life.dk​​​​

Intervaltræning handler altså ikke om at slå sig selv ihjel!

Som en del af en alsidig træningsplan, er intervaltræning et rigtigt godt værktøj til at forbedre formen.

Der findes mange varianter af intervaltræning, og det specifikke udbytte af intervaltræning afhænger af bl.a. intervallængden og varigheden af pausen.

Det er min erfaring, at mange forbinder intervaltræning med meget hård træning. Det kan være hårdt, men det er ikke er krav at det nødvendigvis behøver at være sådan. I samme åndedrag synes jeg, at der er en tendens til at mange trænere netop bruger intervaltræning, til gang på gang at tage livet af deres atleter/kunder – hvilket efter min mening er misforstået brug af intervaltræning.

Selvfølgelig er der også mange trænere der bruger intervaltræning med omtanke, og på en hensigtsmæssig måde. Heldigvis for det. Så dette skal ikke læses som en generalisering og kritik af alle trænere, men nedenstående er et meget godt eksempel, hvad jeg taler om:

Samtale med et af vores nye medlemmer i STRONG4LIFE omkring intervaltræning:​

Ole:"Som finisher skal du så ro 4x250m hårdt og med 1 minuts pause mellem hvert interval"

Medlem: "OK. Hvad skal jeg så lave i pausen?"

Ole:"Øhh, hvad mener du?"

Medlem:"Ja, må jeg løbe rundt i salen i pausen? Der hvor jeg kommer fra, der plejer vi altid at lave burpees i pausen!"

Ole:"HVAD? Jamen, så er det jo ikke en pause! Så er det jo kontinuerligt arbejde, hvor du bare skifter mellem flere øvelser."

​Lad os sige at vi i et givent træningspas skal op på 95% af max. Det er en intensitet vi ikke kan opretholde i ret lang tid, inden vi syrer til og mister pusten. Lad os sige vi kan holde den intensitet i 1 minut.


1 minut er dog ikke tid nok til, at vi samlet set får et brugbart træningsudbytte. Der skal vi måske op på 5 minutter.
For at nå op på de 5 minutter, så laver vi 5 intervaller af 1 minut efterfulgt af en pause.

For at vi i de efterfølgende intervaller kan komme tilbage på de 95%, så kræver det at vi holder en pause, der er lang nok til, at vi bliver friske nok.

Starter vi for tidligt på det næste interval, er vi ikke friske nok til at komme op på de 95%. Så bliver pauserne for korte, så vil intensiteten for hvert interval måske blive som følgende: 1 = 95%, 2 = 90%, 3 = 88%, 4 = 84% og 5 = 79%. Som du kan se, så falder intensiteten støt og roligt hen over intervallerne, op på sidste interval er du så træt og tilsyret, at du kun er i stand til at komme op på 79%.


Din oplevelse af træningen er nok nærmere omvendt, at det faktisk føles som om det bliver hårdere og hårdere for hvert interval du gennemfører, og at du til sidst får noget der ligner en nærdøsoplevelse!

​Effektiv træning handler ikke om at gøre dig træt, men om at du bliver bedre. Og du kan sagtens blive bedre, uden at du behøver at se døden i øjnene.

For at du kan opretholde en meget høj intensitet på alle dine intervaller, er det ikke unormalt er forholdet mellem arbejde og pause skal være 1:3 – 1:10. Dvs er intervallet på 1 minut, så skal din pause være på 3-10 minutter.

Og det er derfor at vi i STRONG4LIFE holder pause i pauserne. Så vi kan blive friske nok til det næste interval.

Mange oplever det som spildtid, men det er bare en nødvendighed, hvis du gerne vil høste frugterne at træning med meget høj intensitet.

Hvad er dine erfaringer med intervaltræning? Og har du spørgsmål til intervaltræning, så skriv dem meget gerne i opslaget på Facebook  fb-f-logo-blue-29

Stine blev venner med sin krop
​I flere år forhindrede skader og småskavanker Stine Skaarup i at lave den træning, som tidligere var en stor del af hendes hverdag. Men nu er det endelig lykkes hende at få vende skuden. Efter et lille års tid i STRONG4LIFE er kroppen nu så stærk, at den igen er blevet en medspiller, som hun tør tro på.
Læs mere
3 gode grunde til hvorfor du som løber skal forbedre din løbeteknik og træne styrketræning
En personlig og veltilrettelagt løbetræningsplan er essentielt, hvis du gerne vil have mest muligt ud af din løbetræning og nå de løbemål, som du sætter dig. For at minimere risikoen for skader, og for at du på “race-day” løber så hurtigt som muligt, skal både løbemængden og træningsintensiteten doseres så den passer til dig, dit udgangspunkt og dit løbemål.
Læs mere
​Sveddryppende ledermøder
Hos House of Code er kaffen skiftet ud med vand og mødelokalet med træningssalen i STRONG4LIFE, når der hver onsdag afholdes ledermøde. Sundhed er et kardinalpunkt hos virksomhedens fire partnere, og derfor går de naturligvis selv forrest. Og så har de også fundet ud af, at det er en særdeles effektiv måde at holde møder på.
Læs mere
Frygt ikke frygten...
Er måske den vigtigste lektie, som Sebastian har fået med hjem fra Malta, hvor han sammen med STRONG4LIFE var på fridyknings- og netværkstur i slutningen af september. Hvis du husker forårets artikel med Sebastian Rasmussen, mindes du måske, at det var lidt af en udfordring, han havde indladt sig på - eller rettere flere - for han var hverken vild med at flyve eller at svømme i havet, og at trække vejret ordentlig kæmpede han også med. Jeg kan også godt afsløre, at det var en pænt nervøs Sebastian, at jeg mødte i lufthavnen i Billund.
Læs mere
I stedet for at udskifte konen - kastede Bjarne sig over en Ironman
Det var nu ikke fordi, at Bjarne på nogen måde var træt af konen, men som så mange andre mænd i 50 års alderen trængte han til at der skulle ske noget nyt.
Læs mere
Styrketræning har gjort Elsebeth 10 år yngre
”jeg føler mig 10 år yngre!” udbrød Elsebeth efter dagens styrketræning. Elsebeth har om nogen mærket på kroppen hvad styrketræning kan bidrage med af positive sundhedseffekter.
Læs mere
Styrketræn dig til en bedre løbepræstation
Når talen falder på styrketræning for løbere, så er det ofte fokuseret på coretræning, og hvorfor en stærk core er vigtig, når du løber. Der er ingen tvivl om, at det er godt at være stærk i coremusklerne, men det er mindst lige så vigtigt - hvis ikke vigtigere - med stor styrke i benene, hvis du gerne vil løbe hurtigere.
Læs mere
Er styrketræning nok?
Sundhedseffekterne af at dyrke motion er ikke til at komme uden om. Vi lever længere og har det generelt bare bedre, når vi er aktive. Det er alt sammen veldokumenteret. Men hvad med styrketræning? ​Lever vi også længere, hvis vi kun dyrker styrketræning? Hvad med konditionen og hjertesundhed? Og hvad med vægttab?
Læs mere
I STRONG4LIFE tager medlemmerne det tunge slæb…
Og de gør det med glæde, viser en nylig gennemført tilfredshedsundersøgelse - den vender vi tilbage til. Først lige en status på, hvordan det er gået, siden de første kettlebells blev svunget for 3 år siden. I årenes løb er der blevet flyttet rigtig mange kilo i centret. “Hvor mange kilo tør jeg slet ikke gætte på”, siger Ole, “men det er rigtig mange, for vores medlemmer er nemlig superstærke - og det har vores koncept heldigvis også vist sig at være.”
Læs mere
​Vi vil gerne leve, til vi bliver 120…
Var det spontane svar, da jeg spurgte Jacob og Alexander, hvad der morgen efter morgen, får dem til at starte arbejdsdagen med en tur forbi STRONG4LIFE. ​Den overordnede sundhed og et større overskud i hverdagen er drivkraften for deres træning, men det er dog kun den halve sandhed. For siden de startede i STRONG4LIFE har målene udviklet sig en smule, således at de begge nu arbejder på at tage på - muskler naturligvis. Og det kan til tider spænde ben for det oprindelige mål, for lige nu betyder det nul konditionstræning. “Vi skal bare slappe af på sofaen og spise en masse kalorier”, griner Jacob.
Læs mere
Lær at løbe med Pose Method
Vil du forbedre dine løbepræstationer eller minimere risikoen for løbeskader, så er en god løbeteknik en vigtig ingrediens. Den måde, du løber på, er ikke en medfødt stil, og du kan sagtens arbejde målrettet på at optimere teknikken.
Læs mere
Fridykning på Malta - et kinderæg med udfordringer
For Sebastian Rasmussen har nemlig hele tre udfordringer, som han vil tage kampen op med, når han sammen med en lille gruppe STRONG-business-medlemmer drager til Malta for at deltage i en spændende weekend i fridykningens tegn. Han var da heller ikke et sekund i tvivl, da STRONG4LIFE annoncerede turen - den tur måtte han med på.
Læs mere
En genvej til en bedre og hurtigere løbeoplevelse
​De fleste, der løber en tur, gør det ofte uden at tænke ret meget over, hvordan det er de løber. Løb er selvlært, siden barndommen har vi gjort det som en naturlig del af vores bevægelsesudvikling. Derfor er det heller ikke noget at sige til, at mange ikke betragter løb, som noget vi skal arbejde med teknisk. Mange tænker, at du løber som du nu en gang løber, hvis du en dag beslutter dig for at træne dig op til en halvmaraton eller maraton, så handler træningen om den rigtige opbygning af mængde og intensitet og ikke om at blive en teknisk bedre løber.
Læs mere
Stærk i teori og praksis
Henover vinteren har den lille sal i STRONG4LIFE flere gange lagt ramme til spændende kurser og foredrag, når vi har delt ud af vores viden. For vores filosofi er: Smart training for everybody everywhere.” Eller sagt på en anden måde, så ønsker vi at dele vores viden med så mange som muligt, så de også kan opleve glæden og effekten af at træne rigtigt.
Læs mere

STRONG4LIFE
Cikorievej 76
5220 Odense SØ

Kontakt os

Cikorievej 76,

5220 Odense SØ

CVR: 37626392

Allan: allan@strong4life.dk​ / 28 93 97 80

Kristian: kristian@strong4life.dk / 29 24 76 60

Ole: ole@strong4life.dk​​​ / 51 94 24 06

Åbningstider

​​Hverdage:

Mandag - fredag

06:00 - 24:00

Weekender:

Lørdag - søndag
06:00 - 24:00

Sociale medier

facebook2  instagram  linked-in-square-button

Følg os på Facebook og få de seneste nyheder om aktiviteter og begivenheder i centeret.​

Vi opdaterer løbende vores Facebookside, så klik på "Synes godt om" - så er du klar!​

5.0 stjerner på Facebook

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret med vores seneste nyheder, blogindlæg og STRONG4life-aktiviteter