​Cikorievej 76, 5220 Odense SØ

E-mail: allan@strong4life.dk​ - ole@strong4life.dk​​​​

Kvinder bliver IKKE “bulky” af at træne styrketræning. Kvinder bliver derimod “bulky” af IKKE at træne styrketræning!

En af de mest fastgroede myter der findes inden for fitness og styrketræning er, at kvinder får store muskler og bliver “bulky” hvis de træner for meget tung styrketræning. I stedet for får de ofte at vide, at de skal træne med lette vægte og mange gentagelser, hvis de gerne vil tabe sig og have “tonede” muskler.

Og dette skal så helst kombineres med en pæn portion cardio-træning, hvor målet er at forbrænde flest mulige kalorier.

Når vi tager imod nye kvindelige medlemmer i STRONG4LIFE, så kommer de ofte med et ønske om at blive “strammet op” og komme ned i vægt. Og de er overbeviste om, at vejen til målet skal ske med netop masser af cardiotræning og high-rep-low-weight styrketræning.

Heldigvis giver vi ikke altid vores medlemmer det som de gerne vil have, men derimod det som de har brug for!

For vi ved at der findes findes bedre metoder og træningsformer til at blive “strammet op” og til at komme ned i vægt.

Vægttab sker ikke i træningscenteret, men hjemme ved køkkenbordet

I forhold til et vægttab, så er det ikke ret meget vi direkte kan bidrage med på de 2-4 gange en time, som de fleste træner i STRONG4LIFE.

Du er konstant nødt til at udfordre din krop, hvis du gerne vil være stærkere. Hver gang du når en given vægt ved et bestemt antal gentagelser, så skal du enten forsøge at klare flere gentagelser med den samme vægt næste gang eller øge vægten og så se om du kan nå det samme antal reps.

Du skal ikke se din træning som et middel til at komme ned i vægt, for i det store billede så er det begrænset, hvor mange kalorier du får forbrændt under et træningspas.

Det er meget lettere at skære 500-1000 kcal ud af din kost end det er at knokle røven ud af bukserne i 60-90 minutter på et løbebånd eller en crosstrainer.


Derudover er der en del der tyder på at cardio-træningen øger din appetit, så der er en tendens til at folk (ubevidst) kompenserer for de forbrændte kalorier ved at de efterfølgende fylder mere på tallerkenen. Hører du til en af de mange der ikke kan forstå hvorfor de ikke taber sig, trods uendelig mange timers cardio-træning, så har du her en meget mulig forklaring.
Skal du virkelig have sat gang i dit vægttab, så skal du arbejde på den kost du indtager. Kalorieindtaget skal reduceres og det kan være at der skal justeres på fordelingen mellem protein, fedt og kulhydrat.


Dette kan vi naturligvis også hjælpe dig med, men det er sjældent at vi står ved siden af dig i køkkenet og holder øje med om du eksekverer på vores anbefalinger. Så her er det op til dig, at holde dig til planen.

Styrketræning gør dig stærk, men ikke stor!

Hvis du for alvor skal have et stort udbytte af din styrketræning, så er det vigtigt at vægtene er så tunge, så du er udfordret på de sidste repetitioner du laver i de fleste sæt. Ligeledes er det vigtigt, at du over tid tilstræber at kunne klare en tungere vægt ved det samme antal repetitioner.

Derudover skal du ikke være bange for at løfte tunge vægte, som du måske kun kan klare 1,2,3 eller 5 repetitioner. Det er her at du for alvor udfordrer din muskelstyrke, og det er her den største gevinst ligger. Både når det kommer til vægttab, performance eller blot til at få mere overskud i en travl hverdag.


Og det får for dig som kvinde IKKE dine muskler til at vokse – meget lidt i hvert fald. Hvis du ser en muskuløs kvinde der træner styrketræning, så skyldes de store muskler ikke så meget hendes træning som det skyldes hendes gener. De muskuløse atletikudøvere og vægtløftere du ser til f.eks. OL er blandt de få der er så “heldige” netop at have en genetisk sammensætning der gør dem muskuløse og stærke, for ellers ville de ikke kunne være med på det niveau.


Så summasummarum, hvis du gerne vil tabe dig, så træn tung styrketræning. Hvis du gerne vil være stærkere, så træn tung styrketræning, og hvis du bare gerne vil være awesome, så træn tung styrketræning.


I STRONG4LIFE lærer vi dig at træne tung styrketræning på en sikker, effektiv og forsvarlig måde.


Vi guider dig i forhold til korrekt løfteteknik, og vi motiverer dig til at du tør udfordre de tunge vægte, og til at du giver alt hvad du har for at klare den sidste gentagelse (med god teknik). Og vi giver dig selvfølgelig også en personlig træningsplan, der sikrer en stabil og god fremgang over tid.

Lær at løbe med Pose Method
Vil du forbedre dine løbepræstationer eller minimere risikoen for løbeskader, så er en god løbeteknik en vigtig ingrediens. Den måde, du løber på, er ikke en medfødt stil, og du kan sagtens arbejde målrettet på at optimere teknikken.
Læs mere
Fridykning på Malta - et kinderæg med udfordringer
For Sebastian Rasmussen har nemlig hele tre udfordringer, som han vil tage kampen op med, når han sammen med en lille gruppe STRONG-business-medlemmer drager til Malta for at deltage i en spændende weekend i fridykningens tegn. Han var da heller ikke et sekund i tvivl, da STRONG4LIFE annoncerede turen - den tur måtte han med på.
Læs mere
En genvej til en bedre og hurtigere løbeoplevelse
​De fleste, der løber en tur, gør det ofte uden at tænke ret meget over, hvordan det er de løber. Løb er selvlært, siden barndommen har vi gjort det som en naturlig del af vores bevægelsesudvikling. Derfor er det heller ikke noget at sige til, at mange ikke betragter løb, som noget vi skal arbejde med teknisk. Mange tænker, at du løber som du nu en gang løber, hvis du en dag beslutter dig for at træne dig op til en halvmaraton eller maraton, så handler træningen om den rigtige opbygning af mængde og intensitet og ikke om at blive en teknisk bedre løber.
Læs mere
Stærk i teori og praksis
Henover vinteren har den lille sal i STRONG4LIFE flere gange lagt ramme til spændende kurser og foredrag, når vi har delt ud af vores viden. For vores filosofi er: Smart training for everybody everywhere.” Eller sagt på en anden måde, så ønsker vi at dele vores viden med så mange som muligt, så de også kan opleve glæden og effekten af at træne rigtigt.
Læs mere
​STRONG4LIFE bliver endnu stærkere
I efteråret kunne vi melde ud, at vi var nødt til at stoppe for medlemstilgang, hvis vi fortsat skulle kunne yde den faglighed og service, som vi mener, at STRONG4LIFE skal stå for samtidig med, at vi gerne vil udvikle konceptet og de tilbud, vi har til medlemmerne
Læs mere
Stærkt netværk og god kaffe...
...blev adgangsbilletten til større velvære og et pænt vægttab for Kenneth Gregersen, det er konklusionen godt et år efter, at Kenneth startede med at træne i STRONG4LIFE. De perfekte rammer fik Kenneth i mål Kenneth har af flere omgange tidligere taget tilløb til at gøre træning til en fast del af hverdagen, det er bare aldrig helt lykkes - ihvertfald har der ikke skulle andet til end en ferie eller en jul for at bryde den vane. Men denne gang er det anderledes. Det skyldes først og fremmest rammerne i STRONG4LIFE. “Det er simpelthen så hyggeligt at komme her”, siger Kenneth. “Her er ingen spejle eller råben og skrigen… - eller… - jo, vi råber også lidt til og af hinanden, men det er jo bare for hyggens skyld…”
Læs mere
Frihed til tunge løft
Der er mange fordele ved at strække kroppen godt igennem og arbejde med sin fleksibilitet og mobilitet. Når du strækker kroppen og bringer den i stillinger, du ikke normalt indtager, forbedrer og vedligeholder du bevægeligheden og fleksibiliteten. Det har du gavn af i dine daglige bevægelser. Og i træningssalen vil du opleve, at det bliver mere behageligt at styrketræne og opleve en større frihed i bevægelserne. For hvis du har spændte muskler og led kan det være sværere at opbygge og opretholde god teknik i de store basisøvelser. Formålet er således at optimere mobilitet i leddene og opretholde smidighed i led og muskler.
Læs mere
Overskud og styrke til en travl hverdag
Selvom Susanne kalder det et vedligeholdelses-projekt, så er det andet og mere end det, der motiverer Susanne Winther Olsen og Anette Bay Jensen. Jeg har sat de to stævne til en snak om styrketræning og de positive gevinster, som følger med.
Læs mere
Et klart mål og commitment fik vægttabet til at lykkes...
Lige så sikkert som at den 24. december er juleaften, lige så sikkert er det, at januar er lig med slanketips i hobetal. Magasiner og internettet flyder over med alverdens gode råd til, hvordan du kommer af med julekiloene. I STRONG4LIFE ved vi, at du ikke behøver at kaste dig ud i et indviklet projekt eller et projekt fyldt med restriktioner, hvis du gerne vil af med nogle kilo - uanset hvor mange. Tværtimod tyder alt på, at jo mere indviklet eller restriktivt det er, des større er risikoen for, at du ikke kan holde “kuren”. Derfor er vi ikke fortaler for kurer, men indimellem kan det være nødvendigt med en lidt mere stringent plan for at komme i mål – i hvert fald hvis målet skal nås forholdsvis hurtigt. Det har flere af vores medlemmer haft stor succes med, blandt andet Martin Brems.
Læs mere
Ud af den røde zone...
Når talen falder på værdien af træning, kommer vi ofte til at tale om de kosmetiske gevinster. Mange tænker, at de skal træne for at tabe sig eller for at få en mere trimmet krop. Det er naturligvis også vigtige og reelle ønsker, men i STRONG4LIFE fokuserer man mere på de mange andre gevinster, der er ved styrketræning. For udover generelt velvære og en lettere hverdag, er der en række både psykologiske og fysiologiske gevinster ved styrketræningen - eksempelvis mindre risiko for depression og stress, færre smerter i bevægeapparatet, en bedre holdning og mindre risiko for en række sygdomme.
Læs mere
Efter kun 2 år siger STRONG4LIFE stop…
Men heldigvis kun for nye medlemmer. For det har vist sig, at folkene bag centret har fundet et hul på et ellers tætpakket fitnessmarked. I stedet for at lægge sig op af, hvad de fleste andre gør, fandt Ole Stougaard og Allan Frederiksen deres helt eget koncept med vægt på den personlige træningsvejledning.
Læs mere
Klar til La Marmotte og dens over 5000 højdemeter med tunge squats og en flad fynsk landevej
Søndag d. 8. juli stod Jan Samsø klar ved starten til sit første La Marmotte - klar til at cykle 174 km og ikke mindst godt 5000 højdemeter. Målet var at cykle hele vejen - tiden var derimod ikke så afgørende. Forud var gået et intens træningsforløb under kyndig vejledning af Ole Stougaard
Læs mere
Tunge squats gav lette ben
Da Anja Færgemann skiftede spinningcyklen ud med tunge squats skete der noget magisk med hendes cykeltræning - og de stejle stigninger i Pyrenæerne blev en overkommelig opgave.
Læs mere
Kvalitet fremfor kvantitet
I STRONG4LIFE har vi i det sidste års tid haft en InBody770. Det er et af de mest præcise apparatertil at analysere kroppens sammensætning af fedt, muskler, knogler osv. Når det kommer til vægttab (eller vægtøgning), så er det nemlig ikke nok kun at kigge på vægten i og med den kun fortæller, om du har tabt dig, eller om du har taget på.
Læs mere

STRONG4LIFE
Cikorievej 76
5220 Odense SØ

Kontakt os

Cikorievej 76,

5220 Odense SØ

CVR: 28268513

Allan: allan@strong4life.dk​ / 28 93 97 80

Kristian: kristian@strong4life.dk / 29 24 76 60

Ole: ole@strong4life.dk​​​ / 51 94 24 06

Åbningstider

​​Hverdage:

Mandag - fredag

06:00 - 24:00

Weekender:

Lørdag - søndag
06:00 - 24:00

Sociale medier

facebook2  instagram  linked-in-square-button

Følg os på Facebook og få de seneste nyheder om aktiviteter og begivenheder i centeret.​

Vi opdaterer løbende vores Facebookside, så klik på "Synes godt om" - så er du klar!​

5.0 stjerner på Facebook

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret med vores seneste nyheder, blogindlæg og STRONG4life-aktiviteter