​Cikorievej 76, 5220 Odense SØ

E-mail: allan@strong4life.dk​ - ole@strong4life.dk​​​​

​Løbetest

Når du følger en af mine løbetræningsplaner vil du opleve, at du med jævne mellemrum skal løbe en 3 km. test.

Formålet med løbetesten er først og fremmest at få et billede af din aktuelle løbeform, således at tempoet i dine træningszoner passer til dit niveau. Er tempoet sat for langsomt, får du ikke det optimale ud af din træning. Det samme gælder, hvis tempoet er sat for højt. Det øger desuden din risiko for en løbeskade, hvis du altid løber hurtigere, end hvad din form er til.

Når du har fået løbet flere test, kan du bruge resultaterne til at se om din løbeform udvikler sig i den rigtige retning. Dine tider skal naturligvis helst blive bedre og bedre. Er du en erfaren løber, der har løbetrænet i flere år, vil du opleve at testresultaterne svinger i begge retninger afhængig af, hvor på sæsonen du er. Så kan du begynde at bruge testtiderne til at se, hvor på formkurven du befinder dig, og hvor langt du er fra topformen.

Testresultatet giver dig også et fingerpeg om, hvilken sluttid på din kommende 10 km, halvmaraton eller maraton, du kan forvente. Der er dog andre faktorer, der spiller ind på slutresultatet, så se det som en indikation på, hvad du kan sigte efter.

Sådan løber du den bedste 3 km test.

Du vil opnå det bedste slutresultat, hvis du løber testen så jævnt som muligt. Kommer du til at starte for hårdt ud, koster det sekunder i den anden ende. Så vær realistisk omkring din formåen og hæld gerne lidt til den konservative side. Det er bedre at starte for langsomt end for hurtigt. Når du har fået løbet 2-3 test, så begynder du at få en god fornemmelse for hvad det handler om, og du får derfor lettere ved at disponere dine kræfter. Samtidig kan du bruge dit seneste testresultat som en rettesnor for, hvor hurtigt du skal lægge ud.

For at have det bedste sammenligningsgrundlag fra en test til en anden, så tilstræb altid at løbe testen på den samme rute. De perfekte rammer er en 400m bane på et stadion, men en flad rundstrækning eller ud-hjem rute er også meget brugbart.

Inden du starter testen så varm op med 2-3 km let løb. Løb 1-2 km i et langsomt tempo efter testen er overstået.

Det betyder testresultatet for din forventede sluttid

I nedenstående tabel kan du hvilke sluttider, du kan forvente ud fra et givet testresultat. Brug herefter sluttiden til at sætte dine træningszoner

Kontakt os

Cikorievej 76,

5220 Odense SØ

CVR: 37626392

Allan: allan@strong4life.dk​ / 28 93 97 80

Kristian: kristian@strong4life.dk / 29 24 76 60

Ole: ole@strong4life.dk​​​ / 51 94 24 06

Åbningstider

​​Hverdage:

Mandag - fredag

06:00 - 24:00

Weekender:

Lørdag - søndag
06:00 - 24:00

Sociale medier

facebook2  instagram  linked-in-square-button

Følg os på Facebook og få de seneste nyheder om aktiviteter og begivenheder i centeret.​

Vi opdaterer løbende vores Facebookside, så klik på "Synes godt om" - så er du klar!​

5.0 stjerner på Facebook

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret med vores seneste nyheder, blogindlæg og STRONG4life-aktiviteter