​Cikorievej 76, 5220 Odense SØ

E-mail: allan@strong4life.dk​ - ole@strong4life.dk​​​​

​Når du ikke kan følge din plan, hvad så?

Det er sjældent, at du kan gennemføre et langt træningsforløb på 20+ uger uden, at du på et eller andet tidspunkt rammer en uge, hvor du ikke kan gennemføre den planlagte træning. Det kan ske i forbindelse med f.eks. sygdom eller skader men også på grund af arbejde eller ferie.

Når du følger en mere generisk træningsplan, er det altid en udfordring, hvis det sker. For hvordan kommer du bedst videre med træningen? Nedenfor er nogle generelle retningslinjer for, hvordan du kan tilpasse din træningsplan.

Ferie/arbejde

Hvis du mister en hel træningsuge på grund af arbejde eller ferie, så start blot op igen den efterfølgende uge med den træningsuge, som du ikke fik gennemført. Er det muligt, så hav dine løbesko i nærheden og se om du kan få løbet en enkelt eller to korte ture. Nogle gåture vil også være med til at holde kroppen i gang.

Sygdom

Mister du 2-4 træningsdage på grund af sygdom, så brug resten af ugen eller de kommende to løbepas til at komme roligt i gang med træningen igen. Løb et par lette ture og mærk, hvordan kroppen har det. Hvis du er fit for fight så start op igen med den træningsuge, som du ikke fik gennemført.

Ryger der en hel træningsuge på grund af sygdom, så hop to uger tilbage i planen og genoptag din træning der.

Skader

Mærker du smerter eller tiltagende ømhed, så er det altid vigtigt, at du bakker af på træningen. Hvis du kan tage en begyndende skade i opløbet, kan du spare dig selv for flere ugers ufrivillig pause. Hellere miste et løbepas eller tre frem for flere træningsuger!

Hvis uheldet er ude, og ømheden ikke forsvinder, eller problemet udvikler sig til en decideret skade, så er det altid godt at få det undersøgt af en god behandler. På den måde kan du finde frem til årsagen, og hvordan du kan genoptræne og forebygge, at den kommer igen. Ofte vil aflastning i form af en kort løbepause kunne klare de fleste problemer. Jo hurtigere du bakker af, desto kortere pause er der brug for.

Giv dig selv en uges pause hvor du ikke løber. Brug den efterfølgende uge på at løbe to eller måske tre korte, rolige ture. Kan du gøre det uden problemer, så er der grønt lys til, at du kan starte op på planen igen. Er der gået to uger, så start planen to uger tilbage i forhold til hvor du slap. Gå tre uger tilbage hvis pausen har kostet dig tre uger, og gå fire uger tilbage, hvis du har haft fire ugers skadepause.

Kontakt os

Cikorievej 76,

5220 Odense SØ

CVR: 37626392

Allan: allan@strong4life.dk​ / 28 93 97 80

Kristian: kristian@strong4life.dk / 29 24 76 60

Ole: ole@strong4life.dk​​​ / 51 94 24 06

Åbningstider

​​Hverdage:

Mandag - fredag

06:00 - 24:00

Weekender:

Lørdag - søndag
06:00 - 24:00

Sociale medier

facebook2  instagram  linked-in-square-button

Følg os på Facebook og få de seneste nyheder om aktiviteter og begivenheder i centeret.​

Vi opdaterer løbende vores Facebookside, så klik på "Synes godt om" - så er du klar!​

5.0 stjerner på Facebook

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret med vores seneste nyheder, blogindlæg og STRONG4life-aktiviteter