​Cikorievej 76, 5220 Odense SØ

E-mail: allan@strong4life.dk​ - ole@strong4life.dk​​​​

​Sådan holder du gejsten oppe...

Er du altid motiveret til at løbe dig en tur? Hvad gør du, hvis motivationen udebliver? Dropper du din løbetur? Eller løber du alligevel?

Hvis du fra tid til anden har problemer med at finde gejsten til at løbe så accepter, at motivationen ikke altid er din ven, og at det indimellem kan være svært at finde gejsten. Motivation er nemlig en flygtig størrelse, som ofte kommer og går, som det passer den. Prøv i stedet en eller flere af nedenstående tips:

Løb sammen med andre

Det sociale fællesskab er for mange en vigtig drivkraft. Det kan du med fordel udnytte i forbindelse med din løbetræning. Meld dig ind i en løbeklub eller lav nogle faste løbeaftaler med en eller flere venner. På den måde kommer løbetræningen ikke kun til at handle om form men også om andre ting, der er vigtige for dig. Derudover er der en højere grad af forpligtelse til at møde op, når der er andre, der står og venter på dig.

Det sociale fællesskab kan også sagtens findes på digitale platforme i f.eks. en Facebook-gruppe eller på apps som Endomondo eller Strava.

Træn med overskud

Træning som opleves som hård og krævende har det med at lægge en dæmper på træningslysten. Det er uden tvivl en fed fornemmelse, når du kommer hjem efter et hårdt træningspas med en oplevelse af, at “jeg klarede den”. Hvis alle dine løbepas er sat op til at skulle presse dig til det yderste, så vil du dog hurtigt opleve, at det bliver sværere og sværere at tage sig sammen til at komme ud af døren. Og tanken om, at du nu igen skal ud og lide, kommer hurtigt til at fylde meget mere end glæden over, at du overlevede.

Omvendt, så brokker kroppen og hovedet sig sjældent over en løbetur, med masser af overskud. Nok nærmere tværtimod. Det kræver minimalt med viljestyrke at snøre løbeskoene til en løbetur, du på forhånd ved er nem.

Der er bestemt ikke noget i vejen med at træne hårdt, men det skal bare ikke være hver gang.

Skab rutiner omkring din løbetræning

Vores hjerne elsker vaner og rutiner, for med dem kan vi mere eller mindre arbejde på autopilot uden at forholde os ret meget til det, vi gør. Det kan du med fordel udnytte til at skabe nogle faste rammer omkring din løbetræning.

Helt overordnet er det en rigtig god idé at have nogle helt faste løbedage/tidspunkter, som er skrevet ind i kalenderen. På den måde skal du forholde dig langt mindre til, om du nu også er motiveret, hvordan vejret er, eller om du føler at benene er klar. Hvis du først begynder at argumentere for meget med dig selv, om du skal løbe nu eller vente til senere, så kan du hurtigt overbevise dig selv om, at der kommer et andet tidspunkt, som vil være mere perfekt. Det handler om “bare” at gøre det, og jo mere det bliver en vane, desto lettere bliver det.

Et andet godt tip i den henseende at at bygge din løbetur sammen med en anden rutine. Ideen er, at du starter med at gøre noget, der er nemt for dig, og at dette automatisk fører til, at du kommer afsted på den løbetur.

Mulighederne er mange. Det kan f.eks. være, at du stiller dine løbesko foran døren og finder løbetøjet frem, inden du går i seng. Når du vågner næste morgen, så er det første du gør at hoppe i løbetøjet. Når først det er på, så kan du lige så godt løbe den tur.

Det kan også være, at du løber efter fyraften, så kan triggeren være en pakket taske med løbetøj eller en god kop kaffe, som du drikker lige når du kommer hjem fra arbejde, inden du igen smutter ud af døren iført løbesko.

Kontakt os

Cikorievej 76,

5220 Odense SØ

CVR: 37626392

Allan: allan@strong4life.dk​ / 28 93 97 80

Kristian: kristian@strong4life.dk / 29 24 76 60

Ole: ole@strong4life.dk​​​ / 51 94 24 06

Åbningstider

​​Hverdage:

Mandag - fredag

06:00 - 24:00

Weekender:

Lørdag - søndag
06:00 - 24:00

Sociale medier

facebook2  instagram  linked-in-square-button

Følg os på Facebook og få de seneste nyheder om aktiviteter og begivenheder i centeret.​

Vi opdaterer løbende vores Facebookside, så klik på "Synes godt om" - så er du klar!​

5.0 stjerner på Facebook

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret med vores seneste nyheder, blogindlæg og STRONG4life-aktiviteter