​Cikorievej 76, 5220 Odense SØ

E-mail: allan@strong4life.dk​ - ole@strong4life.dk​​​​

​Udstrækning i forbindelse med løb

​Udstrækning er ofte noget, der deler vandene. Der er dem der aldrig strækker ud, og så er der dem der hævder, at udstrækning er vigtigt, når det gælder skadeforebyggelse og præstationsoptimering.

Hvis vi definerer udstrækning som et passivt stræk på en muskel i 15-45 sekunder, med det formål at gøre musklen længere eller mere smidig, viser utallige undersøgelser at:

  • Det forebygger ikke løbeskader.
  • Det reducerer ikke muskelømheden i dagene efter.
  • Du kan opnå en kortvarig og forbigående effekt på musklens smidighed.

Der er altså ikke noget videnskabeligt belæg for, at du skal strække ud før eller efter træning.

Hører du til en af dem, der synes, det er rart at bruge tid på udstrækning, når du er kommet hjem efter en løbetur, så skal du endelig blive ved med det. Oven på en god løbetur kan det være en fin måde at få kroppen ned i gear og tilbage til sin normale tilstand. Det giver ofte en dejlig, afslappet fornemmelse i kroppen, hvilket uden tvivl bidrager til den gode løbeoplevelse.

Bevægelighed

Mange løbere kunne med fordel bruge lidt ekstra tid på bevægelighedstræning, som går ud på at forbedre og vedligeholde den naturlige bevægelighed i muskler og led.

Når du løber er fodled, knæled, hofteled og din ryg er under ganske stor belastning, hvilket ofte fører til nedsat bevægelighed.

Modsat de passive strækøvelser, så er bevægelighedstræning dynamiske øvelser, hvor du gentagende gange bevæger dig ud i et leds yderposition og tilbage til en neutral position. Når du arbejder på denne måde “lærer” du også dine muskler at forlænge sig under afslapning. Resultatet er en større og mere fri bevægelighed, der både forbedrer dit løb og din hverdag.

Hvis du gerne vil lave bevægelighedstræning, så er tidspunktet før eller efter dine løbeture godt. Jeg anbefaler, at du gør det, inden du løber ud af døren, da det er en god “opvarmning” af dine led. Til det formål har jeg lavet denne simple opvarmningsrutine, der blot tager 5-10 min.

Kontakt os

Cikorievej 76,

5220 Odense SØ

CVR: 37626392

Allan: allan@strong4life.dk​ / 28 93 97 80

Kristian: kristian@strong4life.dk / 29 24 76 60

Ole: ole@strong4life.dk​​​ / 51 94 24 06

Åbningstider

​​Hverdage:

Mandag - fredag

06:00 - 24:00

Weekender:

Lørdag - søndag
06:00 - 24:00

Sociale medier

facebook2  instagram  linked-in-square-button

Følg os på Facebook og få de seneste nyheder om aktiviteter og begivenheder i centeret.​

Vi opdaterer løbende vores Facebookside, så klik på "Synes godt om" - så er du klar!​

5.0 stjerner på Facebook

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret med vores seneste nyheder, blogindlæg og STRONG4life-aktiviteter